Uusi Järjestöpiste avautuu – tule tutustumaan toimintaan!

Uuden Järjestöpisteen toiminta käynnistyy ke 15.2.23 klo 15 Palvelutorilla. Järjestöpiste on Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkoston toimijoiden ja yhteistyötahojen uusi, toiminnallinen päivystyspiste.

Järjestöpisteellä lisätään yhteistyötä yhdessä tekemällä sekä edistetään vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia alueella. Oli sitten kyseessä yksilö tai organisaatio, toimintaa on mahdollista synnyttää vain toimimalla itse. Toimiminen ja osallistuminen auttavat hahmottamaan omaa merkitystä ja vaikuttamismahdollisuuksia suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan. Vapaaehtoistoiminta on lähes kaikille sopiva erityislaatuinen ja erinomainen toimintatapa, jossa osallistumisen kynnys on matala ja merkityksellisyyden tunteen lisääntyminen taattua.

Järjestöpisteelle voi tulla osallistumaan toimintaan, jota kuukausittain vaihtuvat toimijat suunnittelevat yhdessä. Ensimmäisellä kerralla pelataan tutusti bingoa – pelinvetäjinä toimivat MLL Hämeen piiri ja Lahden ensi- ja turvakoti ry.

Mukaan voi tulla myös ideoimaan yhteistyötä, tapaamaan toimijoita, tutustumaan alueen moninaiseen yhdistys- ja järjestötoimijoiden joukkoon sekä keskustelemaan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista.

Järjestöpiste toimii lisäksi ammattilaisten olohuoneena, jossa voi piipahtaa lyhyestikin, luoda yhteistyösuhteita ja viettää pienen kiireettömän hetken oman toiminnan organisoimisen lomassa.

Järjestöpiste helmikuusta alkaen kerran kuussa Palvelutorin Paja-tilassa (Kauppakeskus Trio, 2. krs) keskiviikkoina 15.2., 15.3., 19.4. ja 10.5. klo 15–18.

Nähdään Järjestöpisteellä!

Lisätietoa toiminnasta:

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto

alueellinen koordinaattori

Hanna Virtanen 050-436 2251

hanna.virtanen@lahdenlahimmaispalvelu.fi

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto kokoaa maakunnan vapaaehtoistoimintaa organisoivat ja vapaaehtoisvoimin toimivat tahot yhteen. Verkosto tukee vapaaehtoistoimijoita järjestämällä koulutusta, virkistystä, tapahtumia ja vertaistuellisia tapaamisia. Verkosto on avoin ja maksuton ja sen toimintaan voi osallistua omien resurssien mukaan. Lahden Lähimmäispalvelu ry koordinoi verkoston toimintaa.